De 3 beste smartphonehoesjes

Net een nieuwe iPhone aangeschaft? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je smartphone zonder dat er krassen of scheuren in het scherm komen. Er is namelijk niks zo vervelend als een kapotte telefoon. Als je een mobiele telefoon aanschaft, kun je het beste ook gelijk een goed hoesje kopen. Weet je niet zo goed welk hoesje je moet kiezen. Wij hebben de drie beste soorten smartphonehoesjes voor je op een rij gezet.

Back cover

Wil je graag een goed hoesje voor je iPhone, maar moet dit niet ten koste gaan van het gebruiksgemak? Dan kun je kiezen voor een back cover hoesje. Zoals de naam eigenlijk al zegt, bedekt dit hoesje alleen de achter- en zijkant van de smartphone. De hoesjes zijn te verkrijgen in verschillende materialen:

  • Siliconen

Een hoesje van siliconen voelt zacht aan en is eenvoudig te bevestigen, dit komt door de rekbaarheid van het materiaal.
Ook bevordert het materiaal je grip, waardoor je de telefoon minder snel laat vallen.

  • Kunststof

Een kunststoffen hoesje is niet rekbaar en is daardoor iets minder zacht.

Een hoesje van kunststof is vaak wel beter in het beschermen van je mobiele telefoon tegen vallen.

Een bumper

Naast een back cover kun je ook kiezen voor een bumper. Sommige back cover hoesjes steken aan de voorkant iets uit om extra te beschermen. Een bumper hoesje biedt bescherming rondom de hele telefoon. Alle zijkanten worden beschermd tegen het vallen op de grond. De hoesjes zijn te verkrijgen in dezelfde kleur als je iPhone, zodat het bijna lijkt alsof je geen hoesje gebruikt. Kies voor een bumper als je je smartphone vaak per ongeluk laat vallen en niet wilt dat deze na de eerste keer al beschadigd raakt. 

Handige features 

Het beschermen van je mobiele telefoon tegen een val is vaak de belangrijkste reden waarom er voor een hoesje wordt gekozen. Hoesjes zijn er niet alleen om je smartphone te beschermen, ze zijn er ook voor het toevoegen van functies. Zo kun je kiezen voor een volledig waterbestendig hoesje of voor een schokbestendig model. Naast handige hoesjes zijn er ook heel veel mooie smartphone hoesjes. Kies een model dat bij jouw iPhone past.