Dual sim: dé oplossing voor workaholics

Je hebt het woord vast al eens voorbij horen komen: de dual sim. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat houdt het in? En vooral: wat kun je ermee? Is de dualsim echt zo handig als het internet beweert? En wat zijn dan zoal de belangrijkste voordelen? Benieuwd naar wat de dual sim jou te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Een dual sim of duo sim, wat is het verschil?   

Dualsim, verwar deze simkaart niet met zijn kleine broertje de duosim. Hoewel ze qua uitspraak wel op elkaar lijken, zijn er toch grote verschillen. Met de dual sim kun je twee simkaarten in één telefoon kwijt. Zo ben je op één telefoon bereikbaar met twee verschillende nummers. Op de manier kunt je zowel op je privénummer als op je zakelijke nummer gebeld worden. Bij een duosim zit dit net iets anders. Zoals de naam misschien al doet vermoeden ben je bij een duosim in het bezit van twee simkaarten. Een duosim betekent dan ook niets minder dan twee simkaarten bij één abonnement. Handig wanneer je zowel een simkaart in je telefoon als in je carkit of tablet nodig hebt. Let op: je kunt deze simkaarten, in tegenstelling tot de dualsim, niet tegelijk gebruiken!

Nooit meer sjouwen met twee telefoons

Een dualsim, dé oplossing voor de workaholics onder ons! Wil je werk en privé graag gescheiden houden, maar ben je het zat om continu met twee telefoons op zak te lopen? De dual sim smartphone biedt uitkomst! Met de dual sim kun je twee simkaarten tegelijk in één smartphone stoppen, waardoor je genoeg ruimte bespaart in de broekzak of handtas. Handig! Helemaal nu het formaat van de smartphones vandaag de dag steeds groter wordt. Twee simkaarten in één telefoon. Hoe houd je werk en privé dan gescheiden? Heel eenvoudig! Wil je na een bepaalde tijd voor de werkgever niet meer bereikbaar zijn? Dan zet je heel eenvoudig de zakelijke simkaart tijdelijk op non-actief.

Kind met telefoon

Goedkoper bellen buiten Europa

Moet je voor je werk vaak naar het buitenland of heb je familie buiten Europa wonen die je vaak opzoekt? Neem een tweede lokale simkaart!. Kies voor een prepaidkaart van het land waarin je je op dat moment bevindt. Om de kosten van je Nederlandse simkaart te drukken, switch je eenvoudig van simkaart op het moment dat je je weer buiten Europa bevindt. Dit geldt alleen voor landen buiten Europa, aangezien je binnen Europa sinds 2017 zonder extra kosten gebruik kan maken van je Nederlandse provider.