Ik zie je al denken, hoera weer een Engels leenwoord dat we toevoegen aan ons eigen woordenboek. Het is namelijk ook een trend die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Het een nieuw concept dat immens populair is en steeds meer harten weet te veroveren. Maar wat houdt het nou precies in? Ik zal het kort maar krachtig proberen uit te leggen.

Veel voordelen bij refurbishment

Het idee achter refurbishing is dat tweedehands producten opnieuw worden verkocht aan de consument. Dit van zichzelf is geen nieuw of innovatief concept. Wat het echter speciaal maakt, is dat er ook nog een opknapbeurt bij het product vooraf gaat. Zo is het product wel tweedehands, maar zal het voor de nieuwe eigenaar van het product, bijvoorbeeld een Iphone, als nieuw worden ervaren. Dit werkt op meerdere manieren voordelig. Een oudere eigenaar is zijn niet gewenste mobieltje kwijt en krijgt daar geld voor. Een tussenpartij regelt de in- en verkoop en zorgt dat het product weer opgeknapt is. Een ander kan deze Iphone kopen alsof ie gloednieuw is, en toch nog goedkoper krijgen.

Dat er voor verschillende partijen een voordeel aan vastzit, maakt dit relatief nieuwe concept populair. Klinkt dit concept als muziek in de oren bij jou? Dan is er goed nieuws, je kunt gelijk online kijken wat voor refurbished er zoals bestaan op de markt en deze gelijk bestellen. Op de website van mobico.nl kun refurbished producten zoals Iphones en Ipads vinden. Ben jij overtuigd of lijkt het je eng om toch een product dat tweedehands is te kopen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De trend speelt in op de wensen van de consument. Ze willen een nieuw product maar wel voor een zo laag mogelijke prijs. Het concept van refurbishing komt deze wensen tegemoet. Ondanks dat de producten tweedehands zijn, voelen ze dankzij de opknapbeurt als gloednieuw en kunnen ze toch voor minder dan de marktprijs worden aangeboden.