iPhone 5s specs

Iphone 5s Gold specificaties

Op 10 september 2013 was het dan eindelijk zover! De Apple iPhone 5s werd in San Francisco gepresenteerd. Tijdens de presentatie werden ook de specificaties van de iPhone 5s bekend gemaakt. Het eerste wat tijdens de presentatie opviel aan de nieuwe iPhone was dat er weinig uiterlijke veranderingen waren ten opzichte van de iPhone 5. De vormgeving is zoals Apple al vaker heeft gedaan identiek aan de vormgeving van de versie ervoor. Ondanks dat de vormgeving van de 5s identiek is aan de iPhone 5 is de iPhone 5s wel een hele andere smartphone. Lees hier alles over de veranderingen bij de iPhone 5s!

Vergelijk de beste iPhone 5s Gold abonnementen

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Bijbetaling:
Prijs per maand:
afm_banner

Uitvoering iPhone 5s Gold

De iPhone 5s is dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Apple heeft ervoor gekozen om de iPhone 5s te produceren in Space Gray, Silver en Gold. De meest opzienbarende kleur is die van de iPhone 5s Gold. Het is de eerste keer dat Apple deze verschillende kleuren gebruikt bij de iPhone en dat hebben ze niet zomaar gedaan. In de westerse wereld staat Gold voor rijkdom en in de oosterse wereld betekend Gold vooruitstrevend. Andere zichtbare veranderingen aan de iPhone 5s Gold is de home button. Deze heeft geen symbool meer en heeft een roestvrijstalen ring gekregen voor Touch ID. Aan de achterzijde is één verandering zichtbaar namelijk de twee led lampjes naast de lens van de camera, deze twee led lampjes dienen voor de True Tone flitser.

Capaciteit, afmeting en gewicht

Apple biedt de iPhone 5s in drie verschillende capaciteiten aan 16 / 32 en 64 Gigabytes. Hoe meer Gigabytes de iPhone 5s heeft, hoe duurder de iPhone 5s zal zijn. Apple heeft ongelooflijk veel interne verandering doorgevoerd in de 5s maar de smartphone is niet groter of dikker geworden ten opzichte van de iPhone 5.

Hoogte iPhone 5s: 123,8 mm
Breedte iPhone 5s: 58,6 mm
Diepte iPhone 5s: 7,6 mm
Gewicht iPhone 5s: 112 gram

Chip en Processor

De iPhone 5s is als eerste smartphone voorzien van een A7 chip met 64 bits architectuur en een M7 processor. De A7 chip met 64 bits architectuur is twee keer zo snel ten opzichte van zijn voorganger de A6 chip, die in de iPhone 5 zit. Apple heeft met de A7 chip bij de iPhone 5s een primeur in smartphone land. Met de M7 processor word ervoor gezorgd dat de iPhone 5s een langere levensduur heeft met de batterij, ondanks dat er een zwaardere chip in de smartphone bevestigd is. De M7 chip draait ten alle tijden op de achtergrond en houdt alle bewegingen bij die je maakt, hierdoor hoeft de A7 chip niet al het werk te verrichten voor de 5s.

Display en Touch ID

Het display van de iPhone 5s is een 4 inch Multi Touch Retina display. De resolutie van het Retina display is 1136×640 pixels. Het display heeft een vet afstotende coating gekregen waardoor er geen vingerafdrukken op achterblijven. De iPhone 5s heeft ook een nieuwe technologie in de home button gekregen, namelijk Touch ID. De iPhone 5s Gold kun je met behulp van je vingerafdruk ontgrendelen.