Tips voor het afsluiten van een goedkoop sim only abonnement

Één van de grootste maandelijkse uitgavenposten van consumenten zijn de kosten voor een mobiele telefoon. Het is daarom ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement om de kosten te drukken. Door door te gaan met hetzelfde toestel of door een goedkoop toestel los aan te schaffen kan men een sim only abonnement aanschaffen. Maar ook tussen de sim only abonnementen zit er veel verschil in het aanbod. Hoe je een weloverwogen keuze kan maken voor een passende sim only, kun je lezen in dit artikel!

 

Breng je gebruik in kaart

Om tot een juiste beslissing te komen is het belangrijk om te weten wat jouw gemiddelde gebruik is. Dit kun je heel simpel achterhalen door de klantenservice van je huidige provider te raadplegen of door in te loggen op je persoonlijke account. Hier kan je jouw verbruik per maand zien.

 

Naast je huidige verbruik dien je ook te anticiperen op je toekomstige verbruik. Houd er bijvoorbeeld ook rekening mee dat het gemiddelde interverbruik in Nederland jaarlijks met 25% tot 50% toeneemt.

 

Online providers

Binnen de telecom wordt de concurrentie steeds groter, dit komt met name door de toetreding van de online providers. Deze providers kunnen de kosten laag houden doordat ze geen pand hoeven te onderhouden en alles online regelen. Dit merk je als consument ook in de lage maandelijkse kosten. Een voorbeeld is een sim only abonnement van Simyo.

 

Acties

Veel providers hanteren leuke kortingen wanneer je meerdere abonnementen afneemt. Dergelijke kortingen kunnen al snel oplopen tot wel 5 euro per maand. Vaak geldt dit al wanneer je meerdere abonnementen op één adres afneemt, een soort gezinskorting dus. Daarnaast kan je vaak ook nog onderling gratis bellen.