Zoals ondertussen algemeen bekend is een telefoon niet alleen meer om te bellen dat is ook de reden dat mensen voor iPhone of Samsung kiezen. Het zijn telefoons die zoveel meer te bieden hebben dan alleen bellen. iPhone en Apple over het algemeen staan bekend als dure en vaak dus ook luxe apparaten. Waar moet je opletten bij het kopen van een iPhone? Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken en waar je op moet letten als je een iPhone wil kopen.

Het kiezen van een simkaart

Als je een telefoon koopt is de prioriteit al snel niet meer het bellen, toch is het enorm belangrijk om een goede simkaart te hebben die bij jou past. Een abonnement is tegenwoordig de standaard omdat providers de prijzen tegenwoordig enorm laag kunnen krijgen. Maar ook een herlaadkaart heeft veel voordelen. Zo ben je niet contractueel verplicht 1 of 2 jaar vast te betalen in wat voor situatie je ook zit. Vooral voor jongeren en senioren heeft het voordelen. Jongeren leren goed om te gaan met wat ze hebben en leren de waarde van het bellen kennen. Senioren bellen vaak niet zoveel en zouden meer betalen dat de minuten die ze elke maand verbruiken.

Kies het juiste model

Waar Apple normaal altijd één serie iPhone per jaar uitbracht lijkt daar verandering in te zijn gekomen. Zo brachten ze de iPhone 8 uit tegelijk met de iPhone X en nu ook de iPhone XR tegelijk met de iPhone XS. Ga je een iPhone kopen is timing erg belangrijk. Aan te raden is altijd tot er weer een nieuwe serie uitkomt. Op dat moment kan je kiezen om voor het nieuwste van het nieuwste te gaan of voor de eerdere telefoon te kiezen die, normaliter op dat moment goedkoper is geworden. Komt de nieuwe serie net uit kan je hem vaak daarvoor pre-orderen waarbij de telefoon of goedkoper is of je er iets extra’s bij krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk niet de hoofdprijf voor een geweldige telefoon.